What dont you understand?(ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ?)Translate it!!

Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

ΖΑΚΥΝΘΟΣ:ΔΙΑΜΟΝΗ/ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ/ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΑ/STUDIOS

Η Ζάκυνθος, γνωστή διεθνώς και με το όνομα "Τζάντε", ή Φιόρο του Λεβάντε (= Άνθος της Ανατολής) κατά τους Βενετσιάνους, είναι ένα από τα νησιά των Επτανήσων. Είναι το ενδέκατο σε έκταση ελληνικό νησί και το τρίτο (μετά την Κεφαλονιά και την Κέρκυρα) και δεύτερο σε πληθυσμό νησί των Ιονίων νήσων.Το σχήμα της Ζακύνθου είναι ακανόνιστο τριγωνικό με το μεν βορειότερο άκρο του νησιού να καταλήγει στο ακρωτήρι Σκινάρι, ενώ στο νότιο-νοτιοανατολικό να σχηματίζεται ο κόλπος του Λαγανά μεταξύ των δύο ακρωτηρίων, Μαραθιά δυτικά και Γέρακας, ή Γεράκι, ανατολικό. 


Το κλίμα της Ζακύνθου είναι ήπιο μεσογειακό με πολλές βροχές από Νοέμβριο μέχρι Ιανουάριο και μεγάλη ηλιοφάνεια όλο το έτος.Βέβαια έχει επηρεαστεί από τις παγκόσμιες κλιματικές αλλαγές.Έχει πλούσια βλάστηση και είναι νησί με σημαντική αγροτική παραγωγή, στηριγμένη κυρίως στην καλλιέργεια της ελιάς, των εσπεριδοειδών και της σταφίδας καθώς και των ανθοκομικών.Η αγροτική παραγωγή δεν έχει υποχωρήσει παρά την τουριστική ανάπτυξη, και οι γεωργικές ασχολίες περιστρέφονται γύρω από την καλλιέργεια ελιάς, σταφίδας, εσπεριδοειδών και της μικρής ζακυνθινής φράουλας.
Η οικοτεχνία παραδοσιακών κεντημάτων και υφαντών, αποτελεί έναν ακόμα αξιόλογο κλάδο της τοπικής οικονομίας. Ονομαστά ζακυνθινά προϊόντα είναι το κρασί Βερντέα, το εξαιρετικό λαδοτύρι, τα μαντολάτα και οι κολόνιες.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Παραλίες
Διαμονή
Φαγητό&Διασκέδαση
Δρομολόγια πλοίων/Αεροπορικώς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου