What dont you understand?(ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ?)Translate it!!

Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ:ΔΙΑΜΟΝΗ/ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ/ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΑ/STUDIOS

Το νησί Σαντορίνη' ή Θήρα'ή Στρογγύλη(παλαιότερη ονομασία) βρίσκεται στο νότιο Αιγαίο πέλαγος, στο νησιωτικό σύμπλεγμα των Κυκλάδων, νότια της Ίου και δυτικά από την Ανάφη. Απέχει από τον Πειραιά 128 ναυτικά μίλια και 63 ναυτικά μίλια από τη Κρήτη. Ο Αθηνιός, το μεγαλύτερο λιμάνι του νησιού, έχει δημιουργηθεί στον ομώνυμο όρμο. 


Σήμερα η Σαντορίνη αριθμεί 7000 μόνιμους κατοίκους διασκορπισμένους στα 10 περίπου χωριά της. Τα Φηρά είναι η πρωτεύουσα του νησιού και η Οία, ένα  από τα πιο όμορφα χωριά του γνωστή σε όλο τον κόσμο για το εντυπωσιακό και μαγευτικό της ηλιοβασίλεμα. Οι «μαύρες» παραλίες της, με τους απότομους γκρεμνούς και τα ηφαιστιογενή πετρώματα δίνουν στο νησί μια ιδιαίτερη φυσιογνωμία.

H Σαντορίνη συνδέεται αεροπορικώς με Αθήνα και Ρόδο ενώ με Μύκονο και Θεσσαλονίκη μόνο εποχιακά. Ακτοπλοϊκώς, με συμβατικά αλλά επίσης και με ταχύπλοα πλοία, συνδέεται με Πειραιά, Κρήτη, Πάρο, Ίο, Μύκονο, Ανάφη, Νάξο, Σίκινο, Σύρο, Κίμωλο, Κύθνο, Μήλο, Σέριφο, Σίφνο, Τήνο, Φολέγανδρο, Κάρπαθο, Διαφάνι, Κάσο και Χάλκη.Είναι επίσης γνωστή για το ηφαίστειο της. Η τελευταία ηφαιστειακή δραστηριότητα ήταν το έτος 1950 και μελλοντικές εκρήξεις είναι σίγουρες.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ 
Παραλίες
Διαμονή
Φαγητό&Διασκέδαση
Δρομολόγια πλοίων/Αεροπορικώς



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου