What dont you understand?(ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ?)Translate it!!

Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

ΚΟΥΦΟΝΗΣΙΑ:ΔΙΑΜΟΝΗ/ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ/ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΑ/STUDIOS

Τα Κουφονήσια αποτελούνται από το Κάτω και Επάνω Κουφονήσι και ανήκουν στο σύμπλεγμα των Μικρών Ανατολικών Κυκλάδων. Γεωγραφικά, τα συναντά κανείς στα νοτιοανατολικά της Νάξου και δυτικά της Αμοργού, Αναπόσπαστα συνδεδεμένη με το όνομα τους είναι και η Κέρος, ένα μικρό, ακατοίκητο νησί, 15 τ.χλμ., που όμως φιλοξενεί σημαντικά ευρήματα του κυκλαδικού πολιτισμού.



Το Άνω Κουφονήσι έχει έκταση 5,7 km² και πληθυσμό 366 κατοίκους, κύρια ασχολία των οποίων είναι η αλιεία και σε μικρότερο βαθμό η κτηνοτροφία (κυρίως αιγοπρόβατα). Επίσης ξεχωρίζουν οι 5 αξιόλογες παραλίες που υπάρχουν στο νησί, με ωραιότερες το Πορί και τον Φοίνικα. Οι παραλίες Χαροκόπου και Πλατιά Πούντα συγκεντρώνουν τον περισσότερο κόσμο. 

Το Κάτω Κουφονήσι έχει έκταση 4,4 km². Αν και παλαιότερα υπήρχε ένας οικισμός δέκα οικογενειών, στις μέρες μας είναι σχεδόν ακατοίκητο, καθώς διαθέτει μόνο μερικές κατοικίες ψαράδων και κατοικείται κυρίως το καλοκαίρι. Στο Κάτω Κουφονήσι υπάρχει και μια γραφική εκκλησία αφιερωμένη στην Παναγία, που είναι κτισμένη επάνω σε αρχαία ερείπια.

Παραλίες
Διαμονή
Φαγητό&Διασκέδαση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου