What dont you understand?(ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ?)Translate it!!

Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

ΑΜΟΡΓΟΣ:ΔΙΑΜΟΝΗ/ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ/ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΑ/STUDIOS


Η Αμοργός είναι ένα κυκλαδίτικο νησί του Αιγαίου Πελάγους. Πήρε το όνομά της από το φυτό αμοργίς, ένα είδος λιναριού από το οποίο φτιάχνονταν οι «άλικοι αμοργίδες», χιτώνες της Αμοργού. Βρίσκεται στο νοτιοανατολικό άκρο των Κυκλάδων, νοτιοανατολικά της Νάξου και σε απόσταση 136 ναυτικών μιλίων από τον Πειραιά. 
                                                     

 Τα νερά του Αιγαίου Πελάγους που περιβάλλουν την Αμοργό είναι πολύ βαθιά. Στη Β.Δ. πλευρά του νησιού το βάθος της θάλασσας είναι 317μ. και καταλήγει στα 95 μ. γύρω από τον Κάβο Πράσινο. Στα νότια του νησιού το βάθος είναι 724 μ. ενώ όσο προχωράμε ανατολικά το βάθος μικραίνει και φθάνει τα 256 μ., και γύρω από τον κόλπο της Αιγιάλης το βάθος της θάλασσας είναι 130μ.

Η Αμοργός έχει 2 λιμάνια. Δυτικά βρίσκεται το κεντρικό Λιμάνι των Καταπόλων, το οποίο απέχει 136 ναυτικά μίλια από τον Πειραιά και 61 ν.μ. από αυτό της Ερμούπολης, της πρωτεύουσας των Κυκλάδων. Βόρεια, συναντά κανείς το λιμάνι της Αιγιάλης, που απέχει 137 ν.μ. από τον Πειραιά και 60 ν.μ.  από την Ερμούπολη.

Και τα δύο λιμάνια συνδέονται με τακτική ακτοπλοϊκή συγκοινωνία ( συχνότερη κατά τους θερινούς μήνες) με το λιμάνι του Πειραιά και της Ραφήνας.

Τα προϊόντα που παράγονται στις πεδιάδες του νησιού είναι το ξακουστό για την ποιότητα και την καθαρότητά του Αμοργινό κρασί καθώς  λάδι, σύκα και δημητριακά. Όλα τους εκλεκτά και νόστιμα. Επίσης, πολύ γνωστή είναι και η φάβα που παράγει ο τόπος. Άλλα προϊόντα του νησιού είναι  τυρί- γάλα καθώς και ψάρια που αλιεύουν οι Αμοργιανοί ψαράδες.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Παραλίες
Διαμονή
Φαγητό&Διασκέδαση
Δρομολόγια πλοίων

2 σχόλια: